top of page

Het Sint-Jansbergklooster, de trots van Zelem

Het Sint-Jansbergklooster is een uniek historisch domein dat vele mogelijkheden biedt. 

 

Het is het perfecte kader voor exclusieve, stijlvolle, op maat georganiseerde evenementen, seminaries en feesten.

We beschikken over diverse feestzalen, vergaderruimtes en bruidssuites, een 14de eeuwse kapel, een prachtige Engelse tuin en een ruime parking.

Het geheel is ommuurd door de originele middeleeuwse kloostermuur.

Sinds 1978 is het complex als monument beschermd.

 

Omdat we kwaliteit hoog in het vaandel dragen wordt er enkel met een door ons nauwkeurig geselecteerd netwerk van leveranciers gewerkt.

Sint-Jansbergklooster by night
Sint-Jansbergklooster luchtfoto
Kapel 1329

Het Sint-Jansbergklooster,

de sereniteit van een Kartuizerklooster, 

het feestelijke van een kasteelverleden

Het Sint-Jansbergklooster wordt de trots van Zelem genoemd.

 

Ooit vonden de Kartuizers, een middeleeuwse monnikenorde, hier het evenwicht tussen lectuur, studie en handarbeid. Ze bleven vele eeuwen. Tot op vandaag vinden archeologen in het kloosterpark in de ondergrond van het domein nog overblijfselen van hun dagelijkse leven.

 

Nadat de Kartuizers noodgedwongen vluchtten, verjaagd door aanvallen en plunderingen, kwam het in handen van kasteelheren die het stille klooster veranderden in een riant oord voor rijke, adellijke feesten. Tot de zusters Dominicanessen de gewijde stilte weer terug brachten. Vandaag zijn ook zij verdwenen. Het klooster, de  14de eeuwse kapel, het prachtige 4ha grote park, de oude boomgaard en de middeleeuwse omwalling zijn er nog steeds, maar met een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis.

 

Als onaangeroerd door de tijd ligt het Sint-Jansbergklooster in zijn goddelijke omgeving, te midden van honderden hectaren groen, grenzend aan de vallei van de Zwarte Beek, het grootste beschermd natuurgebied van Vlaanderen.  Ver van de wereld en toch slechts op een boogscheut van de E40, E314 Lummen-Leuven en de E313 Antwerpen-Hasselt.

 

Het Sint-Jansbergklooster biedt een tot de verbeelding sprekend kader voor allerlei evenementen, bedrijfs- en privéfeesten, seminaries en workshops. Het klooster is alom bekend, maar toch door velen nog onontdekt.

bottom of page